BACHA! cider & mošt

Cidry . mošty . sirupy . marmelády
Živý. Suchý. Tichý. 100% přírodní.
Nefiltrovaný. Nepasterovaný. Nedoslazovaný. Nesycený.
Bez barviv a aromat. Bez dochucovadel. Bez konzervantů.
Chcete-li: také vegan, raw, bio a ultra lokální z chemicky neošetřených stromů.
A hlavně každý rok jiný!

 

Výroba: Francouzskou metodou. Pomalou fermentací. Dlouhou dobou zrání v tancích a pak ještě v lahvích. Velkou měrou spontánně kvašené. Jablka a hrušky získáváme ze starých zámeckých sadů, které postupně doplňujeme o nové vysokokmenné stromy původních odrůd nebo od prověřených dodavatelů z okolí. Jablka lisujeme na repasované německé lince Hollmann z roku 1957.
Kromě cidrů děláme také mošty a bylinkové sirupy z vlastní zahrady a z okolních luk a lesů.
Vyrábíme v prostorách bývalé pily a truhlárny patřící k zámku Lobeč, které jsme přestavěli lowcostovým způsobem, principem „domů v domech“ z převážně z odpadních a recyklovaných materiálů.

 

Ekologie: jímáme a zaléváme dešťovkou, žádná chemie, nepoužíváme na balení nové krabice – vždy použité…

 

Plus: revitalizujeme staré sady. Zachraňujeme původní odrůdy jablek. Roubujeme a znovu vysazujeme. Obnovujeme staré cesty v krajině okolo Lobče.

Sociální stránky